Training

Ik help jou en jouw paard graag met grondwerk zoals longeren of rijden. De training geef ik volgens de 4DD methode; 4 Dimension Dressage. Het is een methode van rechtrichten waarbij het paard leert zichzelf te stabiliseren en te coördineren in de 4 verschillende dimensies. Deze 4 dimensies zijn: het verticale evenwicht, de horizontale balans, de lateroflexie en de richting van het diagonale vlak. In simpele en kleine stappen leert het paard zijn eigen balans te vinden en het paard leert om zo recht mogelijk te worden met uiteindelijk zo min mogelijk compensaties. 

Deze 4DD methode is paardvriendelijk en werkt volledig zonder hulpteugels, maar met een zachte, vriendelijke hand. Intentie is dat het paard in verticaal evenwicht wordt getraind, met zijn neus op of voor de looplijn loopt met behoud van lengte van de hals en een correcte voorwaarts neerwaartse tendens aanneemt, waarbij beide achterbenen dragend zijn. Belangrijk hierbij is een optimale corestability van het paard waarbij het paard een schoftlift maakt, over de rug leert lopen én de onderlijn leert te sluiten om uiteindelijk de ruiter te kunnen dragen op de rug. In de 4DD methode is er zeker ook aandacht voor de ruiter door de ruiter een optimale rompstabiliteit aan te leren die past bij het paard.

Deze werkhouding is voor het paard een hele prettige werkhouding, vrijwel elk paard ontspant waardoor er een harmonieuze samenwerking ontstaat tussen ruiter en paard. De trainingsmethode is duurzaam en is gebaseerd op communicatie, vertrouwen, wederzijds respect, geduld, harmonie, passie en liefde. Met als hoofddoel; volop genieten van je (blessurevrije) paard. 

Dit is een methode die effectief blijkt te werken en al een ruim aantal jaren wordt toegepast met zeer positieve resultaten. Al jaren was ik op zoek naar een in mijn ogen prettige methode voor zowel paard als ruiter. Jarenlang heb ik gewisseld van instructrices; van western tot dressuur, ik kon niet vinden wat bij mij paste.  In de 4DD methode heb ik gevonden wat bij mij past en ik zie tot nu toe vrijwel elk paard van deze methode opknappen en het werk uitvoeren met een zachte en ontspannen blik in de ogen. En daar word ik heel erg blij van!E-mailen
Bellen
Map
Info