Mijn naam is Alexandra van der Hout, het gezicht achter EquiPurus. Van huis uit ben ik humaan fysio- & manueeltherapeut en werk sinds 2007 in de praktijk. Het revalideren en myofasciaal behandelen van mensen heb ik in 2018 omgezet naar het revalideren van paarden, wat ik tot op de dag van vandaag met veel liefde, gevoel en passie doe.

Mijn werk voor EquiPurus bestaat dan ook hoofdzakelijk uit het revalideren, of rehabiliteren, van paarden. Dit kunnen paarden zijn met fysieke blessures, zoals peesblessures, kissing spines of artrose, maar ook paarden met vage kreupelheden zonder duidelijke oorzaak. Ook paarden die niet geblesseerd zijn behandel en train ik regelmatig op preventieve basis. Daarnaast help ik paarden met gedragsproblemen om te rehabiliteren.

Een paard succesvol revalideren is niet zomaar iets. Het kost tijd, energie, soms letterlijk bloed, zweet & tranen... Van trainen tot behandelen, en van hoeven tot harnachement en voeding; voor al deze onderdelen ben ik opgeleid om jullie helpen!

In de behandelingen werk ik vanuit het myofasciale systeem, oftewel het spierbindweefsel systeem. Fascia is bindweefsel en is hetgeen wat alles in het lichaam met elkaar verbindt. Door de fascia te releasen krijgt het bindweefsel de oorspronkelijk functie en bewegingsmogelijkheden terug. Hier zie ik vaak verbluffende resultaten van! Door dit aan te vullen met correcte biomechanische training is de kans op een geslaagde revalidatie nog zoveel groter. Een behandeling maakt los, de correcte training lost op! In de training maak ik gebruik van de 4DD methode; een trainingsmethode waarbij het paard leert om zichzelf te stabiliseren en te coördineren in de 4 verschillende dimensies van balans (verticaal, horizontaal, lateroflexie, diagonaal).

Aangezien de juiste voeding een zeer essentiële rol speelt bij paarden en bij paardenrevalidatie heb ik me afgelopen tijd verder verdiept in voeding en kruiden voor paarden. Dit heeft er toe geleid dat ik individueel uitgemeten kruidenmixen voor paarden maak en verkoop.

Naast dit werk ben ik tevens hoofddocent aan de opleiding 'Myofasciaal Release Therapeut voor Paarden', ben ik gastdocent aan de opleiding 'Revalidatietrainer voor Paarden' en geef ik regelmatig workshops, clinics en webinars.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!E-mailen
Bellen
Map
Info