WORKSHOPS

Vind je het leuk om bij jou op stal een workshop of clinic te organiseren? Dat kan!

Ik verzorg onderstaande workshops graag:


Workshop Fascia Release voor paardeneigenaren

Iedereen laat zijn of haar paard geregeld behandelen. Veelal omdat er beperkingen zijn of problemen waar paard of eigenaar tegen aan lopen. Maar nog veel efficienter zou het zijn als je dit zelf kunt!
Elk lichaam, zowel bij mensen als bij paarden, bevat fascia weefsel. Fascia of fascie is het bindweefsel in het lichaam, en de naam zegt het al; het verbindt weefsel. Fascia is super belangrijk weefsel om te behandelen, juist omdat het alles in het lichaam verbindt. Een probleem bij het achterbeen bijvoorbeeld kan heel ergens anders vandaan komen. Als je fascia behandelt zie je vrij snel effect ervan, de paarden worden snel soepel en pijnklachten worden minder. Het behandelen van fascia gaat een stap verder dan massage; de technieken zijn anders, gaan dieper in het lichaam en de uitwerking van behandeling is anders. Ook dit ga je zelf ervaren en zien in de workshop! Veel paardeneigenaren leer ik nadat ik hun paard heb behandeld enkele release technieken om het bindweefsel te onderhouden. En nu kun je dit helemaal zelf leren in deze unieke en complete 2-daagse workshop!
De workshop is bedoeld voor paardeneigenaren die het interessant vinden om meer te weten over fascia en fascia release, die hun paard zelf willen onderhouden na een fascia release behandeling of voor paardeneigenaren die het leuk vinden om zelf enkele veilige, efficiente en doeltreffende fascie technieken toe te passen op hun paard. In de workshop leer je de achtergrond van fascia en waarom het zo belangrijk is, en je leert minimaal 15 technieken van releases tot stretches!
Dagindeling:
Dag 1 10.00 tot ongeveer 16.00.
Ochtend 10.00-12.00: aanvang, start theorie gedeelte over fascies en de achtergrond, technieken theorie doornemen.
Middag 13.00-16.00: demo en praktijk gedeelte technieken.
Dag 2 10.00 tot ongeveer 16.00.
Ochtend 10.00-12.00: aanvang, vragen en nabespreken dag 1, vervolg theorie fascies, technieken theorie doornemen.
Middag 13.00-16.00: demo en praktijk gedeelte technieken.

Deze workshop organiseer ik regelmatig bij mij op stal of op een locatie elders. Mocht je interesse hebben om mee te doen, dan hoor ik dat graag!
Investering: 199 euro per persoon voor 2 dagen.
Maximaal aantal deelnemers: 10.


Paard beoordelen in stand:

In kleine groepjes leer je het paard te beoordelen. Goed kijken naar je eigen paard is een MUST! Je kan hiermee vroegtijdig problemen of blokkades zelf herkennen en actie ondernemen. In het kader van 'beter voorkomen dan genezen' kun je als eigenaar zijnde hier een hoop uithalen. Je leert kijken naar je eigen paard, en enkele andere paarden afhankelijk van de groepsgrootte. Wat zie je aan het paard? Wat is zijn bouw en wat laat zijn houding zien? En hoe hoort een paard er eigenlijk uit te zien, wat zijn de normen en zijn er eigenlijk wel normen? Hierbij wordt het paard volledig én van top tot teen bekeken.

We beginnen met een theorie gedeelte inclusief presentatie van ongeveer 1 uur. Daarna gaan we in ongeveer 2 uur tijd verschillende paarden bekijken.


Investering: 35 euro p.p. Totale duur van de workshop is ongeveer 3 uur. (Ex reiskosten/huur accommodatie)


Paard beoordelen in beweging:

In kleine groepjes leer je kijken naar het paard in beweging. We gaan verschillende paarden bekijken op de rechte lijn in stap en in draf, en we gaan dezelfde paarden bekijken aan de longe.  Ook hierbij geldt: beter voorkomen dan genezen! Wat zien we? Waar beweegt het paard wel en niet of minder? Is het paard recht, beweegt het paard symmetrisch rechtuit en aan de longe linksom en rechtsom, en ook hierbij geldt de vraag of er bepaalde normen zijn en wanneer beweegt een paard biomechanisch correct. Wat is dan eigenlijk biomechanisch correct? Beweegt het paard in balans of is het uit balans en zo ja, welke richting is het dan uit balans?

We beginnen ook hierbij met een theoriegedeelte van ongeveer 1 uur. Daarna gaan we in ongeveer 2 uur tijd verschillende paarden bekijken.

Investering: 35 euro p.p. Totale duur van de workshop is ongeveer 3 uur. (Ex reiskosten/huur accommodatie)


Het paard beoordelen in stand en in beweging is eventueel ook te combineren in 1 dag. E-mailen
Bellen
Map
Info