King

Meet King.

King is een 11 jarige ruin. Hij stond 7 jaar op een kleine stal en werd daar voornamelijk ingezet als lespony voor kinderen in een klein dorp. Het afgelopen jaar had hij last van wisselende kreupelheden. De dierenarts kon geen afwijkingen vinden en dus hebben de eigenaren thermografisch onderzoek laten doen bij Hans Arendse. Op thermografisch onderzoek kun je met name reacties zien van weefsel, waaronder verstrakkingen van het fasciale weefsel. En daar bleek King er nogal wat van te hebben. Via Hans is King bij mij terecht gekomen voor behandeling. King had met name forse verstrakkingen aan de linker schouder en hals en aan zijn lage rug, bekken, SI en heup rechts. Ook had hij verstrakkingen rond zijn tongbeen.

In zijn behandeling heb ik voornamelijk fascie release technieken gebruikt. Tijdens het behandelen heb ik gesproken met de eigenaar. Wat zou het plan worden? King moest gerevalideerd worden; hij was zo verstrakt in zijn lijf, dat kon niet met een enkele behandeling opgelost worden. Maar een revalidatie kost tijd, energie en geduld. En geld. En voor een pony die gebruikt werd om te lessen was er helaas niet genoeg budget. Er werd met pijn in het hart besloten om King weg te doen en een goed huisje te zoeken bij iemand die hem kon helpen met zijn revalidatie.

Via onze revalidatietrainers groep heb ik een bericht geplaatst. Een revalidatietrainer-collega wilde King wel overnemen om te revalideren, maar hoe was de prognose?

Een week na mijn behandeling is ze langs geweest en ze stuurde me een filmpje. Ik was zooo verbaasd! Ik zei letterlijk: "Is dat echt dezelfde pony?" Hij was zo opgeknapt, een wereld van verschil. En dat maakte de prognose heel positief.

King is vlak voor de zomer verhuisd naar zijn revalidatieplek en het gaat goed met hem. Er wordt langzaam gerevalideerd met hem om hem de tijd te nemen zichzelf goed te ontwikkelen.

Voor nu: check het filmpje en zie zelf het verschil. Dan snap je waarom ik zo ontzettend enthousiast was over deze pony!

(Note 1: deel 1 van het filmpje is gemaakt door de vorige eigenaren, ik ben niet de ruiter :-)
Note 2: uiteraard zou het beter zijn als beide filmpjes zonder ruiter 'los' in de bak zouden zijn, al doende leert men).

Link naar Facebook


E-mailen
Bellen
Map
Info